Salade van gegrilde kip en avocado

Je kunt deze salade in een kwartier bereiden en er met twee personen van genieten. Kip en avocado is een uitstekende combinatie, in dit gerecht wordt mango toegevoegd om het gerecht extra speciaal te maken. Sojasaus geeft een Oosters tintje aan deze salade met gegrilde kip, waardoor het een favoriet is van velen. Ik adviseer je om creatief te zijn in het gebruik van ingrediënten, je kunt met deze salade heel veel kanten op. Een toevoeging van komkommer of een substituut voor mango, kan een enorm verschil in de smaak van de salade betekenen.

Salade van gegrilde kip en avocado

salade-van-gegrilde-kip-en-avocado
  • Voorbereiding : 10 minuten
  • Bereidingstijd : 20 minuten
  • Beoordeling 5 sterren uit 1 beoordelingen
  • Personen : 4

Ingrediënten

  • Een zakje gemengde sla
  • De helft van een mango
  • Een halve avocado
  • 200 gram kipfilet in stukjes
  • Limoen
  • Olijfolie
  • Sojasaus

Instructies

  1. Marineer de stukjes kipfilet met sojasaus en een scheutje olijfolie, laat de kipfilet een nachtje in de koelkast rusten om de smaken in elkaar over te laten lopen.
  2. Grill de stukjes kipfilet in een pan of op een grill. Laat de kip flink aanbakken om een heerlijke grill smaak te ontwikkelen.
  3. Halveer de avocado, verwijder de pit met een mes en snijd de avocado in kleine blokjes.
  4. Schil de mango en halveer deze om de pit eenvoudig te kunnen verwijderen. Snijd de mango in blokjes die even groot zijn als de blokjes van de avocado.
  5. Leg de sla in een schaal, voeg de mango en avocado toe. Leg gegrilde kip warm op de salade en maak het af met een extra scheutje olijfolie.