Guacamole met avocado

Avocado is het belangrijkste ingrediënt van avocado. Guacamole is eenvoudig te maken, het is belangrijk dat de avocado goed rijp is als je guacamole maakt. Guacamole is populair in de Verenigde Staten en Mexico, maar ook in de rest van de wereld. Je kunt guacamole gebruiken als dip voor de chips of om op toast te eten. Iedereen heeft zijn eigen versie van guacamole, graag laat ik je zien wat de basis van guacamole is.

Guacamole met avocado

guacamole-met-avocado
  • Voorbereiding : 10 minuten
  • Bereidingstijd : 25 minuten
  • Beoordeling 4 sterren uit 1 beoordelingen
  • Personen : 4

Ingrediënten

  • Avocado
  • Tomaat
  • Ui
  • Limoensap van 1 limoen
  • Selderij
  • Peper
  • zout

Instructies

  1. Halveer de avocado, door deze in de lengte te snijden.
  2. Verwijder de pit en schep de avocado leeg om het vruchtvlees te verzamelen. Neem al het vruchtvlees mee om de avocado in zijn totaliteit te gebruiken.
  3. Prak de avocado tot een gelijke massa, er mogen kleine stukjes hard blijven.
  4. Voeg direct het limoensap van de limoen toe, op deze manier zal de geprakte avocado niet bruin worden.
  5. Snijd een tomaat in kleine blokjes, verwijder het vruchtvlees om te voorkomen dat de guacamole te nat wordt.
  6. Snipper een ui in zo klein mogelijk stukjes en voeg de snippers van de ui aan het geheel toe.
  7. Hak de verse selderij in kleine stukjes met een groot mes en meng dit in de massa.
  8. Voeg peper en zout toe naar smaak en de guacamole is klaar om gegeten te worden.