Avocadosoep

De soep is geschikt voor minimaal acht personen, je kunt de soep het best direct eten na bereiding. Veel mensen zijn niet bekend met avocadosoep, maar zijn verrast over de heerlijke smaak als ze voor het eerst met deze soep kennismaken. Avocadosoep komt uit een selectie van gerechten die door vorsten in Nederland werden gegeten. Het gerecht stamt uit de jaren 80, maar is de laatste jaren pas echt bekend. Avocado wordt door weinig mensen in de soep verwerkt, de combinatie van soep en avocado zal in het begin dan ook best verrassen.

Avocadosoep

avocadosoep
  • Voorbereiding : 10 minuten
  • Bereidingstijd : 25 minuten
  • Beoordeling 3.5 sterren uit 2 beoordelingen
  • Personen : 4

Ingrediënten

  • Avocado’s - 2 stuks
  • Uien - 2 stuks
  • Bouillonblokjes
  • Roomboter
  • Melk - 100 ml
  • Citroen - 1 stuk
  • Eierdooiers - 2 stuks
  • Peper en zout

Instructies

  1. Kook 250 ml water in de waterkoker of tap het uit een Quooker.
  2. Snipper een uitje en bak de ui met een klein beetje roomboter voor de smaak.
  3. Schenk het gekookte water bij de gebakken uitjes en voeg buillonkblokjes toe naar smaak. Zorg dat het mengsel gaat koken en zet vervolgens het vuur uit.
  4. Stop het vruchtvlees van een avocado in een kom en mix dit tot een gladde massa met een staafmixer of keukenmachine.
  5. Schenk 250 ml water en 100 ml in de kom en mix dit tot de massa glad wordt.
  6. Voeg de twee mengsels bij elkaar en verwarm het in een pan, maar laat het niet koken.
  7. Voeg het sap van een citroen en twee eierdooiers bij elkaar en mix het tot een gladde massa. Voeg de massa toe aan de soep die aan het verwarmen is.
  8. Laat de soep goed verwarmen, maar niet koken. Voeg aan het eind peper en zout toe naar smaak en de soep is klaar!