Avocado olie

Voor de meeste mensen is het geen geheim dat avocado's een van de gezondste voedingsmiddelen van de natuur zijn. Een avocado per week eten is geweldig voor je huid, verbetert de bloedsomloop en helpt hormonen in balans te houden, om er maar een paar te noemen. Avocado's hebben zelfs een plek op de lijst van top 5 voedingsmiddelen opgeëist die je kunnen helpen om af te vallen in combinatie met een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging, maar dit is geen gewoon superfood. Het geheim van het succes van deze oneven kleine vrucht zit in de olie - ongeveer 77% van de algehele calorische samenstelling van een avocado.

1. Rijke bron van oliezuur

De meerderheid van essentiële vetzuren die in avocado-olie worden aangetroffen, zijn enkelvoudig onverzadigde oliezuur, dezelfde omega-9-vetzuren die de aanspraak op roem hebben gewonnen voor olijfolie. Het is bekend dat olinezuur verschillende positieve effecten heeft door het hele lichaam, waaronder het verlagen van het risico op sommige vormen van kanker, het voorkomen van opflakkeringen van bepaalde auto-immuunziekten, het versnellen van celregeneratie en wondgenezing, het helpen bij het afstoten en elimineren van microbiële infecties, evenals ontsteking binnen en buiten verminderen. Bovendien is oliezuur zeer goed bestand tegen oxidatie, wat betekent dat avocado-olie niet zo snel ranzig zal worden als veel andere oliën bij langdurige opslag. Vanwege zijn stabiliteit kan avocado-olie ook worden gebruikt om te koken bij hogere temperaturen (roerbak, sauteren, enz.) Zonder enkele gezondheidsvoordelen te verliezen en te verliezen

2. Houdt uw hart gezond

Avocado-olie heeft een ongewoon hoge concentratie bèta-sitosterol, een type cholesterol dat onze lichamen kunnen gebruiken om minder gezonde vetten in vormen om te zetten die bruikbaarder en minder schadelijk voor cellen zijn. Omdat avocado-olie ontstekingsremmend is, kan het helpen om schade aan arteriële wanden te voorkomen, wat op zijn beurt het risico op hartaandoeningen veroorzaakt door plaque-afzettingen vermindert. Bovendien betekent minder ontsteking in de slagaders dat avocado-olie ook een lange weg kan gaan om de bloeddruk op normale, gezonde niveaus te houden.

3. Goede bron van vitamine E

Avocado-olie behoort tot de top vijf voedingsmiddelen met de hoogste vitamine E. Deze in vet oplosbare vitamine staat bekend om het verbeteren van de gezondheid van de huid en ogen, het immuunsysteem versterkt, verdediging tegen oxidatieve schade aan cellen veroorzaakt door vrije radicalen, verbetering van het geheugen en mentale scherpte , evenals het verhogen van de algehele efficiëntie van het spijsverteringskanaal. Omdat ons lichaam vitamine E (zoals bij de meeste voedingsstoffen) veel efficiënter van het voedsel dat we eten absorbeert dan van supplementen, wil je absoluut biologische koudgeperste avocado-olie toevoegen aan je lijst met natuurlijke gezondheidstips!

4. Verbetert de spijsvertering

Als je merkt dat je vaak last krijgt van hartwonden, regelmatig een abnormaal hoge hoeveelheid gas en een opgeblazen gevoel ervaart, of als je je altijd moe voelt, kan een slechte spijsvertering de schuld zijn. Probeer avocado-olie toe te voegen aan je eten om het probleem op te lossen. De vitamines, mineralen en enkelvoudig onverzadigde vetzuren in avocado-olie helpen het spijsverteringskanaal allemaal om voedsel efficiënter te verwerken. Hoewel dit het probleem niet van de ene op de andere dag zal oplossen, zult u misschien verbaasd zijn hoe snel u zich beter gaat voelen, meer energie zult hebben en daardoor zelfs begint af te vallen!

5. Helpt je af te vallen

Zoals eerder vermeld, kan de hoge concentratie van oliezuur in avocado-olie u helpen af te vallen, vooral in combinatie met een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Er is echter meer dan dat. Avocado-olie is dik en zit boordevol krachtige voedingsstoffen, waardoor u zich sneller voller zult voelen en uw eetlust langer tevreden zult houden. Omdat de vitamines en EFA's in avocado-olie de spijsvertering verbeteren, krijg je meer energie van het andere voedsel dat je ermee eet, waardoor het gemakkelijker wordt om deel te nemen aan fysieke activiteiten die je anders misschien niet zou willen doen.