Avocado met daarin een ei

Het recept is in principe voor één persoon en geldt in het algemeen als bijgerecht, de bereiding duurt een kwartiertje. Avocado met ei is een gezonde combinatie en kun je op verschillende momenten van de dag eten. Je kunt avocado als bijgerecht eten tijdens een diner, je kunt avocado met ei eten bij de lunch en zelfs bij het ontbijt is avocado met ei ideaal om de dag mee te beginnen. Avocado met ei, kun je bereiden in de oven of kort van te voren (bij voorkeur direct na bereiding eten).

Avocado met daarin een ei

avocado-met-daarin-een-ei

Wil je het gerecht voor meerdere personen bereiden? Kies dan voor een veelvoud van de bovenstaande ingrediënten, voor elke avocado heb je in principe twee eieren nodig.

  • Voorbereiding : 5 minuten
  • Bereidingstijd : 10 minuten
  • Beoordeling 4.67 sterren uit 3 beoordelingen
  • Personen : 1

Ingrediënten

  • Avocado - 1 stuk
  • Eieren - 2 stuks
  • Peper en zout

Instructies

  1. Verwarm allereerst de oven voor tot 200 graden.
  2. Halveer een avocado door hem in de lengte te snijden en verwijder de pit.
  3. Maak de holletjes van pit, aan beide kanten iets groter om de eieren straks kwijt te kunnen.
  4. Breek de eieren boven de helften van de avocado. Doe het heel voorzichtig, maar het maakt niet uit als je een beetje morst.
  5. Bak de halve avocado’s gevuld met de eieren, voor ongeveer een kwartier in de oven. Check af en toe of alles nog goed gaat, als de eieren hard worden is de avocado met ei eigenlijk al goed.
  6. Voeg naar smaak peper en zout toe, dan is het tijd om aan te vallen!