burger met avocado

De Hamburger heeft heel veel varianten die vega of vlees kunnen zijn maar wij gaan een variant bereiden met avocado en rundergehakt.

benodigdheden:
400g rundergehakt, komijnpoeder, paprikapoeder, tomaten, rode ui, knoflook, avocado, rood pepertje

maak eerst de salsa door tomaat in stukjes te snijden met rode ui, korriander, zout, peper en olie. kneed hierna met kruiden en gehakt mooie burgers leg ze afgedekt in de koelkast te rusten. voor het bereiden van de burger hoef je hem aleen in de pan te doen tot de buger goudbruin is. hierna snijd je de avocado in dunne plakken en hetzelfde voor de peper. dreseer de burger met salsa het vlees en de avocado en voila een gezonde burger.

burger

vis met avocado

Vis en avocado zijn beide vette voedsel producten dus die gaan goed samen omdat deze vetten veel met elkaar gemeen hebben, veel mensen nemen graag citroen bij hun vis, dit is ook goed voor het dresseren van de avocado (Citrus sap is een bekent product om de verkleuring van avocado tegen te gaan.)

een van de mogelijke bereidingen is een ceviche. Cevice is een vis gegaard door het in zuur te leggen
de ingredienten die je nodig hebt zijn:
kabbeljouw, 2 citroenen, 1 limoen, avocado, komkommer, radijs en koriander

1, ontvel de zeebaars en snij ze in dobbelsteentjes van ongeveer 2 cm
2, rasp limoen, pers een limoen en citroen en doe hier driekwart van de vis bij. Gooi er de helft van de zout en chillivlokken bij roer dit goed en laat het 15 minuten staan
3, snijd de komkommer en avocado in kleine blokjes en de radijzen in dunne plakjes geef tot smaak nog extra zout en als laatst nog een flinke scheut olijfolie
4, doe er nog verse koriander over en als je die hebt ringetjes rode ui zodat het gerecht klaar is om te serveren

visgerecht

heeft u nog vragen over een van de gerechten dan kunt u contact met ons opnemen

avocadorecepten.nl

Mede mogelijk gemaakt door BlueBirdmedia

Website door BlueBird Media.